Okinawa spinazie - Gynura crepioides - Handama

+3°C

Okinawa spinazie - Gynura crepioides - Handama
4.50 *Prijzen zijn inclusief btw
Okinawa spinazie
Gynura crepioides - Handama
+3°C
7
Okinawa spinazie
Gynura crepioides - Handama
+3°C


4,50 euro

Zowel de stengels als de bladeren
kunnen rauw of gekookt gegeten worden.
De bovenkant van de bladeren
is donkergroen en de onderkant is paars.
'Okinawa Spinazie' heeft een unieke smaak
met een vaag vleugje dennen
en voegt een mooi esthetisch element
toe aan de keuken.
Ook bekend als cholesterolspinazie,
en er zijn veel beweringen
dat het cholesterol verlaagt.
Okinawaanse spinazie is zeer geschikt
voor het tuinieren in containers
en groeit zelfs goed op een vensterbank.
De bladeren en jonge scheutpunten
kunnen worden gestoomd,
gebruikt in roerbakgerechten,
stoofschotels en soepen.
Voeg ze gewoon helemaal aan het einde toe,
als ze te gaar zijn, kunnen ze slijmerig worden.