Moerasspirrea - Filipendula ulmaria

-20° C

Moerasspirrea - Filipendula ulmaria
4.50 *Prijzen zijn inclusief btw
Moerasspirrea
Filipendula ulmaria.
-20° C

Niet meer op voorraad
Moerasspirrea
Filipendula ulmaria
-20° C


Natuurlijk welzijn: de koningin van de weiden, pijnstillend en zuiverend
Schoonheidsgeheimen met tuinplanten: zuiverende infusie voor een mooie huid.
Oogst van moerasspirea
De boeketten van romige, geurige bloemen drijven, gedragen door lange, flexibele stengels.

Krachtig diureticum, de moerasspirea is ook een ontstekingsremmer.

Het kalmeert reumatische pijnen en beperkt cellulitis en obesitas. Dit zijn de bloemen die als eerste worden geplukt (aan het begin van de bloei), maar de hele plant is bruikbaar.
In de middeleeuwen werd deze elegant ogende plant gebruikt voor zijn aromatische eigenschappen: zijn bloei, die lijkt op die van vlier, geparfumeerd bier en mede. Maar het verhaal van de koningin van de weiden wordt vooral gekenmerkt door een grote ontdekking.

In de 19e eeuw analyseerden chemici de samenstelling ervan en vonden ze gesalicyleerde derivaten die voorlopers zijn van acetylsalicylzuur, het actieve molecuul van een van de meest gebruikte medicijnen ter wereld:Aspirine! De laatste dankt zijn naam ook aan de Reine-des-Prés, die ook "spirea" wordt genoemd in verwijzing naar zijn in een spiraal gewonden fruitclusters.
De plant wordt daarom gebruikt tegen hoofdpijn (of hoofdpijn), kiespijn of zelfs pijnlijke menstruatie. Maar het brengt andere botanische actieve ingrediënten, in het bijzonder flavonoïden met diuretische effecten.

Deze, toegevoegd aan de ontstekingsremmende werking van gesalicyleerde derivaten, maken de plant een remedie naar keuze tegen gewrichtspijn.

Door het urinevolume te verhogen, kan het inderdaad de overmaat urinezuur evacueren die zich in de gewrichten kan nestelen. Het heeft ook zweeteigenschappen om je te laten zweten en antiseptica om infecties te behandelen: het blijkt daarom interessant te zijn bij de behandeling van griep.

Om het in een infuus te nemen, moet u heet water gebruiken, maar niet koken, rond 60 ° C, om de breekbare actieve ingrediënten niet te vernietigen.

Voordeel ten opzichte van aspirine: het veroorzaakt geen bijwerkingen zoals maagklachten. In moedertinctuur wordt de moerasspirea rechtstreeks op het pijnlijke gebied aangebracht.

Contra-indicatie
De plant is onschadelijk, maar het is gecontra-indiceerd voor mensen die allergisch zijn voor aspirine. Uit voorzorg wordt het niet aanbevolen voor zwangere en zogende vrouwen en zeer jonge kinderen. Overdosering of intolerantie kan urinewegontsteking of hartproblemen veroorzaken. Test van tevoren je gevoeligheid voor deze plant en plaats altijd de kuren.